woensdag 10 november 2010

Petit beurre taart

Deze staat al héél lang op mijn dingen-te-maken-lijstje. Awel vanavond, met een vrije dag voor de boeg, is het eigenlijk gelukt. Tijdens de bezigheden heb ik ook nog eens foto's genomen. Wat een avontuur! Kok en fotograaf tegelijk. De taart staat nu haar ding te doen in de ijskast en morgen gaan we smullen.

Hierbij wat je nodig hebt:

petit-beurre koekjes, hagelslag, bloemsuiker, boter en koude koffie




Je mengt de boter met de bloemsuiker.

Je legt een eerste laag droge koekjes, gevolgd door het boter/bloemsuikermengsel. En dag afwisselend rijtjes maken. Sommige koekjesrijtjes heb ik eerst in de koffie gedoopt. Niet te lang laten liggen want dan krijg je een smodderboel en krijg je het botermengsel niet meer uitgesmeerd.

Als laatste een het botermengsel en dan aan de randen ook wat smeren en daarna afwerken met hagelslag. En een nachtje in de ijskast.
SMAKELIJK

2 opmerkingen: