donderdag 4 november 2010

Herfstvakantie

Na 3 dagen in de Ardennen vertoeft te hebben, zijn we terug thuis. Was is achter de rug (bedankt machientje) maar de strijk moet nog aangepakt worden. De jongens mochten vandaag elk iemand uitnodigen wat maakt dat er nu 6 stuks in de tuin vertoeven. Veel kan een mens dan niet uitsteken want de bende moet geregeld eens gecheckt worden op deugenieterij. Voorlopig valt dat nog goed mee,dus gooi ik mij op een stapel receptjes die vragen om in 't schriftje geplakt te worden. Ondertussen staat er een bodding in de oven en komt er stilaan een geurige bakgeur opduiken. Mmmmm ....
By the way: bodding maken is niet moeilijk. Je verzamelt wat oud brood, doet dat in stukjes en overgiet het met melk (tot alle brood wat melk opgeslorpt heeft). Je laat dat een 10-tal minuten rusten. Dan doe je er een eitje of 3 bij, bruine suiker en rozijnen (naar believen). Je mengt alles goed, giet het in een bakvorm (smeer deze eerst in met boter en doe er dan wat bloem in zodat je bodding niet aan de vorm kleeft) en zet het geheel in de oven voor een 30 à 40 minuten op zo'n 200gr. Check geregeld eens. Als hij klaar is (dat is hij als je er een mesje insteekt en er geen deeg meer aanhangt als het eruitkomt), laten afkoelen tot lauw of volledig koud en dan smullen.

1 opmerking:

  1. If you're looking to lose fat then you certainly have to start using this totally brand new custom keto meal plan diet.

    To create this keto diet service, licenced nutritionists, fitness couches, and professional chefs united to produce keto meal plans that are useful, decent, money-efficient, and enjoyable.

    Since their first launch in January 2019, 100's of clients have already transformed their body and well-being with the benefits a good keto meal plan diet can offer.

    Speaking of benefits: in this link, you'll discover 8 scientifically-certified ones offered by the keto meal plan diet.

    BeantwoordenVerwijderen